Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Essent

Informatie Essent

Essent is een energieleverancier die gas, elektriciteit en warmte levert aan consumenten en bedrijven in Nederland. Ook zijn zij actief in Belgie. Veel van de energie die zij leveren, produceren ze ook zelf. Essent is de grootste producent van duurzame energie. Er werken zo’n 3600 mensen bij Essent die samen zorgen voor een omzet van 5,9 miljard euro. Het hoofdkantoor van Essent is gevestigd in ’s-Hertogenbosch.

Essent is in 1999 ontstaan door een fusie tussen PNEM/MEGA en EDON. In 2005 is Nutsbedrijven Maastricht opgegaan in Essent. Tot 1 oktober 2009 waren verschillende Nederlandse gemeenten en provincies aandeelhouder in Essent. Hierna werd het volledig overgenomen door het Duitse RWE.

Essent is de eigenaar van verschillende energiecentrales.
Essent is ook de eigenaar van enkele warmekrachtcentrales en verscheidene zonnecentrales in de Wijk en Annen. Essent is niet alleen de grootste groene producent, maar ook de grootste grijze producent. Zo bouwen zij ook nog steeds verder aan vervuilende centrales, zoals de kolencentrale in Eemshaven.

Zonnepanelen bij Essent.

-Enkele meter:
Als u meer verbruikt (bijv. 1800kwh) dan u opwekt (bijv. 700kwh) wordt eerst de opgewekte stroom op uw jaarlijkse stroomverbruik in mindering gebracht.
U betaalt dus bij dit voorbeeld voor 1100kwh aan stroom (1800-700).

-Dubbele meter:
De stroom die u opwekt in de daluren wordt in mindering gebracht op het jaarlijks verbruik in de daluren en hetzelfde geldt voor de stroom die is opgewekt in de uren waarvoor het normale tarief geldt.
Meer uitleg over piek- en daluren

Als u jaarlijks meer opwekt dan u verbruikt leverr u stroom terug aan de leverancier en ontvangt u voor elke kwh een terugleververgoeding van €0.07 per kwh.

Voor meer info: https://www.essent.nl/content/particulier/energie-besparen/zonnepanelen
Update: 6 september 2018
 

Overstappen naar Essent.

Nieuwe klanten die een contract hebben met een resterende looptijd van maximaal 90 dagen stappen altijd over na het einde van het huidige contract. Hierdoor wordt een opzegboete of het mislopen van een welkomstkorting voorkomen. Klanten die een contract hebben met een resterende looptijd langer dan 90 dagen worden direct overgezet. Een eventuele opzegboete en/of misgelopen welkomstkorting worden niet vergoed.

Contactgegevens

Postbus 1484
5200 BM
Den Bosch
0900 - 1550

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice