Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Oxxio

Informatie Oxxio

Oxxio is opgericht in 2000 toen de energiemarkt op het punt stond om te liberaliseren. Toen heette Oxxio nog Energiebedrijf.com. Vlak na de liberalisering van de energiemarkt wilde Oxxio zich onderscheiden door middel van het aanbieden van groene energie via internet. Tegenwoordig kennen we Oxxio vooral vanwege het getekende poppetje genaamd Oscar en de actie met de zogenaamd gratis iPad of gratis tablet. Oxxio is onderdeel van de Eneco Holding.

De focus van Oxxio ligt sinds 2007 sterk op de klantenservice. Er werden meer mensen aangenomen, het kennisniveau van de medewerkers werd verhoogd, er werd geleerd van verschillende klantervaringen en de medewerkers kregen meer vrijheid om klanten te verrassen. Op dit moment kent Oxxio ongeveer 100 medewerkers.

Een ander punt waarop Oxxio zich wilt onderscheiden van de vele andere energieleveranciers is de focus op energiebesparing en daarmee geldbesparing. Oxxio wilt dit haar klanten op een innovatieve manier bieden, vandaar dat er ook tablets worden aangeboden bij energiecontracten. Op deze tablets kan namelijk (in combinatie met een slimme meter) inzicht in het energieverbruik worden vergaard, zodat de klant op die manier grip krijgt op de energierekening.

Oxxio erkent dat het moeilijker wordt om op prijs te concurreren. Vroeger was dit een ander verhaal toen energieleveranciers nog log waren en zich niet op de prijs hoefden te focussen (vlak na de liberalisatie). Toen kon Oxxio de prijs een stuk lager houden dan grotere regioleveranciers.
Oxxio wekt naar eigen zeggen in 2012 vrijwel alles op uit waterkracht (ruim 99,97%) en de rest uit windkracht. De waterkrachtenergie wordt geïmporteerd, de windenergie komt wel uit Nederland.

Zonnepanelen bij Oxxio.

-Enkele meter:
Als u meer verbruikt (bijv. 1800kwh) dan u opwekt (bijv. 700kwh) wordt eerst de opgewekte stroom op uw jaarlijkse stroomverbruik in mindering gebracht.
U betaalt dus bij dit voorbeeld voor 1100kwh aan stroom (1800-700).

-Dubbele meter:
De stroom die u opwekt wordt eerst in mindering gebracht op uw jaarlijks verbruik in de uren waar het normaal tarief geldt en daarna pas op uw verbruik in de daluren, dit is voordeliger voor de klant.
Meer uitleg over piek- en daluren

Als u jaarlijks meer opwekt dan u verbruikt levert u stroom terug aan de leverancier en ontvangt u voor elke kwh een terugleververgoeding.

Voor meer info: https://www.oxxio.nl/klantenservice/terugleveren
Update: 6 september 2018

Overstappen naar Oxxio.

Nieuwe klanten die een contract hebben met een resterende looptijd van maximaal 90 dagen stappen altijd over na het einde van het huidige contract. Hierdoor wordt een opzegboete of het mislopen van een welkomstkorting voorkomen. Klanten die een contract hebben met een resterende looptijd langer dan 90 dagen worden direct overgezet. Een eventuele opzegboete en/of misgelopen welkomstkorting worden niet vergoed.

Contactgegevens

Postbus 1952
1200 BZ
Hilversum
088 - 895 59 99

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice