Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

Buitenbeentje Vandebron toch overgenomen door Essent

Datum: 2019-11-20 | Categorie: Energie | Auteur: Marieke

Energieleverancier Vandebron, die zich bemiddelt bij de levering van duurzame elektriciteit, is overgenomen door Essent. Een opvallende overname aangezien Vandebron in eerste instantie sterk tegen de overname door een groot energiebedrijf was. Toch zocht de relatief kleine energieleverancier al een tijdje naar een nieuwe investeerder en nu is het zover: Essent neemt het bedrijf over. 

Ondanks het eerdere verzet tegen een overname, kon Vandebron er niet aan ontkomen. Zonder schaalvergroting kan het bedrijf de energiemarkt niet veranderen in een markt waarin overstappen naar duurzame energie voor iedereen aantrekkelijk is, stelt Vandebron-oprichter Matthijs Guichelaar. 

Sinds de oprichting van het bedrijf in 2013, is Vandebron altijd het buitenbeentje van de energiemarkt geweest. Het bedrijf onderscheidt zich van andere energieleveranciers door huishoudens en bedrijven te koppelen aan lokale producenten. De overname verandert niets aan de manier waarop de energie wordt geleverd, maar door de overname zullen de klanten van Vandebron nu ook de kans krijgen om zelf duurzame stroom op te wekken door het aanbieden van zonnepanelen of energiebesparingstools. 

Voor Essent betekent de overname, naast het krijgen van 200.000 nieuwe klanten naast haar 2,5 miljoen huidige klanten, een nieuw vetrouwd duurzaam energiebedrijf in haar netwerk. Zo hoopt Essent de energiemarkt duurzamer te maken en hiermee een stap dichterbij te komen bij het behalen van de doelstellingen van het klimaatakkoord. 

Hoeveel Essent heeft betaald voor de overname is niet bekend. Voor de driehonderd Vandebron medewerkers verandert er niets.

‚ÄčDoor Merel Sanders

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice