Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

De nieuwe salderingsregeling voor zonnepanelen

Datum: 2019-11-15 | Categorie: Energie | Auteur: Marieke

Vanaf 2023 verandert de salderingsregeling voor huishoudens met zonnepanelen; de saldering wordt afgebouwd. Dit heeft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat begin november bekendgemaakt. 

Nu denk je vast; wat is salderen eigenlijk? Wanneer zonnepanelen meer vermogen opweken dan dat er door het huishouden verbruikt wordt, mag dit in mindering worden gebracht op de ontvangen stroom. Dit wordt salderen genoemd. De prijs die je ontvangt voor deze teruggeleverde stroom hangt af van de energieleverancier

Door het nieuwe wetsvoorstel zullen vanaf 2023 drie zaken wat betreft de salderingsregeling veranderen. 

Afbouwende percentages

Vanaf januari 2023 mag er nog maar een bepaald percentage van de teruggeleverde elektriciteit in mindering gebracht worden op de afgenomen energie. Dit percentage zal ieder jaar omlaag gaan. 

Slimme meter verplicht

Voor het afbouwen van dit percentage is een slimme meter noodzakelijk omdat deze aangeeft hoeveel energie huishoudens ontvangen en terugleveren. De slimme meter is echter niet alleen maar verplicht wanneer je zonnepanelen hebt; vanaf 1 januari 2023 moeten alle huishoudens over een slimme meter beschikken. Huishoudens die dit op dat moment niet hebben, kunnen een fixe boeten ontvangen. 

Redelijk terugleververgoeding

Ondanks dat je vanaf 2023 een deel van opgewekte stroom niet meer mag terugleveren, ontvang je voor dit deel wel een minimale terugleververgoeding. Dit wordt gedaan om de consumenten te beschermen.

Wat zijn de gevolgen van deze veranderingen? 

Nu vraag je je zeker af of het nog wel aantrekkelijk is om zonnepanelen aan te schaffen. Of de terugverdientijd van zonnepanelen wordt beïnvloed door deze veranderingen is op dit moment nog lastig te zeggen. Minister Wiebes verwacht dat investering in zonnepanelen ondanks deze veranderingen alsnog financieel aantrekkelijk blijft. Er wordt wel verwacht dat wanneer je na 2021 zonnepanelen aanschaft, de terugverdientijd op loopt tot boven de 7 jaar. Schaf je zonnepanelen nu aan? Dan zul je er, zeker in de eerst komende jaren, vrijwel niet op achteruit gaan. Sterker nog, voordat de nieuwe regeling ingaat zul je de zonnepanelen al voor de helft hebben terugverdiend! 

​Door Merel Sanders

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice