Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

Easyswitch naar de goedkoopste energie aanbieding

Datum: 2019-02-13 | Categorie: Energie | Auteur: Marieke

Valkuil 1: Overstapboete

Heeft u een contract voor een bepaalde tijd? Dan is het belangrijk om extra goed op te letten. Soms is het dan niet voordelig om uw oude contract op te zeggen vóór de einddatum. Sommige leveranciers passen namelijk de beloofde actiekorting alleen toe bij het uitdienen van uw contract. Het kan zijn dat uw energieleverancier onderscheid maakt tussen de datum van uw contractaanvraag en de exacte leveringsdatum. Stel u heeft een jaarcontract aangevraagd, dan gaat dat pas officieel in op de dag dat de levering van energie daadwerkelijk start. Mocht u dus binnen een jaar nadat u het contract heeft aangevraagd willen overstappen, dan kunt u een zogenaamde ‘overstapboete’ krijgen en daarnaast de actiekorting mislopen. Dubbelcheck dus altijd of uw nieuwe leverancier de goede overstapdatum hanteert in de bevestigingsbrief van het nieuwe contract.

 

Valkuil 2: Opzegboete

Heeft u een contract voor onbepaalde tijd? Dan mag uw huidige leverancier geen opzegboete hanteren. Wel heeft u vaak te maken met een opzegtermijn van dertig dagen.

Heeft u een vast contract voor bepaalde tijd en wilt u het contract beëindigen vóór het einde van de looptijd? Dan krijgt u te maken met een opzegboete, deze boete is afhankelijk van de

looptijd:

Bij een looptijd korter dan 1,5 jaar bedraagt de boete maximaal 50 euro.

Bij een looptijd van 1,5 – 2 jaar bedraagt de boete maximaal 75 euro.

Bij een looptijd van 2 – 2,5 jaar bedraagt de boete maximaal 100 euro.

Bij een looptijd langer dan 2,5 jaar bedraagt de boete maximaal 125 euro.

Het energiebedrijf mag dit bedrag voor gas en elektriciteit aan u vragen. Dit houdt in dat als u met allebei stopt, betaalt u dus maximaal het dubbele van bovenstaand bedrag.

Het kan zijn dat uw nieuwe leverancier deze opzegboete op zich wilt nemen. In het geval dat uw nieuwe leverancier u geen vergoeding wilt geven, dan moet u goed nagaan of de opzegboete opweegt tegen het voordeel wat u zal gaan besparen als u overstapt naar uw nieuwe leverancier.

 

Valkuil 3: Verschil elektriciteit- en gastarief

Voordat u besluit over te stappen van energieleverancier is het belangrijk goed te kijken naar zowel de actie die geldt voor het elektriciteitstarief als naar de actie die geldt voor het gastarief. Om u een indruk te geven betaalt een gemiddeld gezin drie keer zo veel aan gas vergeleken met elektriciteit.

En dat terwijl het gastarief per kubieke meter hoger ligt dan het elektriciteitstarief per kilowattuur. U kunt dus wel eens worden misleid door een actie van een energiemaatschappij die enkel stroom aanbieden tegen een aantrekkelijke korting, terwijl zij geen scherp gastarief aanbiedt.

 

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice