Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Thuiswinkel Waarborg

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

Heineken heeft hogere bierverkopen

Datum: 2019-07-30 | Categorie: Algemeen | Auteur: Marieke

In de eerste helft van het jaar heeft Heineken naar verwachting meer mensen aan het bier gebracht. De brouwer heeft zelf op de website gepubliceerd dat dit naar voren is gekomen uit een consensus van analistenschattingen. Aanstaande maandag komt Heineken met resultaten naar buiten.

In doorsnee gaan de analisten er van uit dat het verkoopvolume door Heineken op eigen kracht met 4,5% is gegroeid ten opzichte van de eerste 6 maanden van 2018. De belangrijkste aanjagers voor de groei zijn het Midden-Oosten, Oost-Europa, Azië en Afrika. Er wordt een groei van 7% verwacht in al deze regio's. Een belangrijke kanttekening hierbij is wel in Azië de groei fors aan het vertragen is. Vorig jaar was die groei bijna 2 keer zo hoog in deze regio als de huidige schatting van nu. 

In Noord- en Zuid-Amerika zal er ook naar verwachting meer Heineken bier worden verkocht. Er wordt een groei van 3,7% voorspeld voor deze twee regio's. In Europa zal de volumegroei meer bescheiden zijn, 0,6%. 

Investeren

Bij KBC Securities waarschuwen kenners voor een wat tragere groei van Heineken in het tweede kwartaal.
Dit komt omdat vorig jaar de vergelijkingsbasis erg sterk was. Dankzij het WK voetbal in Rusland en het mooie weer werd er vorig jaar veel bier verkocht door Heineken. Vanwege de groei op lange termijn en vanwege de sterke aanwezigheid in opkomende markten blijft KBC positief aankijken tegne Heineken. 

Ook zijn de analisten bij Jefferies erg optimistisch over Heineken de laatste tijd. Jefferies denkt dat de prognoses voor de resultaten opwaarts bijgesteld kunnen gaan worden over het hele jaar. 

Begin dit jaar gaf Heineken aan vooral via de bestaande merken te groeien, maar het afgelopen kwartaal hebben zij toch een paar aankopen gedaan. De bierbrouwer investeerde in Oedipus, een Amsterdamse craftbrouwer. De craftbrouwer is ook wel bekend van Manneliefde en Thai Thai. Heineken nam ook een Ecuadoraanse brouwer in het meerderheidsbelang, brouwer Biela y Bebidas del Ecuador. 

 

 

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice