Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Thuiswinkel Waarborg

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

Hoe overleef je de hitte

Datum: 2019-07-24 | Categorie: Energie | Auteur: Marieke

Om de hitte van vandaag en de rest van de week kan je niet heen. Of je nou het liefst van de zon geniet of puffend met de ventilator sleept, het blijft warm. Of liever gezegd heet! Voor je lijft speelt de hitte ook een rol, lees snel door om te weten te komen waar je op moet letten.

Vandaag en de komende dagen wordt het warm, warmer, heet en nog heter. Vooral donderdag verwachten de weerspecialisten dat het hitterecord verbroken zal worden. We gaan naar verwachting de 40 graden aantikken. Deze hitte heeft ook impact op je lichaam, zeker als je hier niet aan gewend bent. 

Blijf koel

Het is belangrijk om je lijf koel te houden. Maar hoe doe je dit met deze temperaturen? Ons lichaam doet al veel uit zichzelf, lucky us. De belangrijkste manier van verkoelen is zweten. Het vocht dat vrijkomt uit je zweetkleiren verdampt op de huid. Als dit water verdampt kost dat ons lijf ook energie. Dat wordt onttrokken uit de huid waardoor onze huid afkoeld. Daarom is drinken heel belangrijk. Als je niet genoeg drinkt kan je niet voldoende zweten en dat kan nare dingen veroorzaken zoals oververhit raken. 

Daarnaast moet je ook niet te veel in de zon lopen, sterker nog vermijdt de zon tussen 12 en 3. Dit is het heetst van de dag en kost je lichaam de meeste energie. Ook is het aan te raden op te passen met alcohol. Van Alcohol ga je meer plassen en verlies je dus ook meer vocht. Drink daarom met mate of ga voor de 0,0 variant.

Eten en drinken, wat is goed voor je? 

Dat je voldoende moet drinken dat is bekend, maar ook is het belangrijk om op je eten te letten. Als je overmatig zweet en alleen water drinkt dan kan je bloed verdunnen. Het is daarom ook goed om water te drinken en ook normaal te eten. In een normaal eetpatroon zit voldoende zout om bloed verdunning te voorkomen. 

Normaliter neemt de eetlust wat af als het zo warm is, en heb je al helemaal geen zin om zelf te gaan koken boven de hete pannen.  Voor de gemiddelde Nederlander is het geen probleem om tijdelijk wat minder te eten. 

Denk er aan om iets hartigs te eten zodat je zout in je lichaam houdt, en eet genoeg groente en fruit. Met dit weer kan je een lekkere salade eten, dit is ook makkelijk te bereiden. Voorkom wel dat je te veel suikers binnen krijgt, dit zorgt voor meer trek en dorst. 

Koud of heet eten en drinken? 

Heet eten is ook goed voor je als het warm is. Peper zorgt ervoor dat je meer gaat zweten, daarom wordt dit zo veel in andere landen gegeten. Ook warme thee drinken geeft dit effect. Wij zweten vanaf een bepaalde temperatuur, dus een kopje thee zorgt ervoor dat je net die grens over kan gaan. 

Het helpt ook om koude dranken te drinken, daarmee onttrek je warmte uit je lichaam. Je lichaam reageert hier wel iets minder op, het lichaam knijpt de vaten dicht en houdt daardoor warmte vast. Koud drinken is dan ook iets minder effectief dan wordt gedacht. Uiteraard zorgt het wel voor verkoeling maar minder dan warme dranken doen. 

Geniet van deze mooie dagen! 

 

 

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice