Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

Komt 5G dan toch ook eindelijk naar Nederland

Datum: 2019-11-07 | Categorie: Algemeen | Auteur: Marieke

 

China lanceert afgelopen vrijdag hun razendsnelle 5G-netwerk. Maar Nederland blijft niet achter. Ook T-Mobile en KPN testen het nieuwe netwerk uit. 

Na Zuid-Korea is nu ook China afgelopen vrijdag begonnen met het beschikbaar stellen van hun supersnelle 5G-netwerk. Eerst in ongeveer vijftig steden, maar dit wordt langzaam uitgebreid. Waarom is 5G nou zo gewild, 4G is toch al harstikke snel? Het verschil tussen 4G en 5G is aanzienlijk groot. Wanneer je 4G met een surfplank vergelijkt, dan is 5G net een speedboot, alsdus een internetexpert. De twee aziatische landen zijn echter niet de enige die bezig zijn met het uitrollen van het 5G-netwerk. Ook in Nederland wordt hard gewerkt aan het verkrijgen van het ranzendsnelle netwerk. 

Vorige maand zijn zowel T-Mobile als KPN begonnen met het uittesten van 5G. Van zo een groot netwerk als in China is echter nog geen sprake, voor nu wordt het netwerk enkel in Den Haag (T-Mobile) en Rotterdam (KPN) getest. T-Mobile streeft ernaar dat het definitieve netwerk in 2020 overal beschikbaar zal zijn. KPN verwacht echter dat dit pas in 2022 zal zijn. Wel is het dan belangrijk dat tegen die tijd er meer smartphones met 5G ondersteuning te koop zijn. Momenteel zijn er nog maar weinig smartphone te koop in Nederland die deze ondersteuning bieden. 

Nog even wachten dus. Maar het zal niet lang meer duren voordat ook in Nederland het speedboot netwerk beschikbaar zal zijn. 

​Door Merel Sanders

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice