Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

Nog nooit was er zo een groot verschil tussen dure en goedkope zorgverzekeringen

Datum: 2019-11-22 | Categorie: Algemeen | Auteur: Marieke

 

Hoewel sommige zorgverzekeraars een kleine daling van de zorgpremie voor volgend jaar invoeren, zijn er ook verzekeraars die de premie omhoog gooien. In combinatie met de halvering van de maximale collectiviteitskorting resulteert dit voor veel verzekerden in een premiestijging.

Door deze verlaging en verhoging van verschillende zorrgzekeraars was er nooit eerder zo een groot verschil tussen de goedkoopste en de duurste verzekering. De goedkoopste zorgverzekering is volgend jaar maar liefst 492 euro goedkoper dan de duurste, berekende Zorgkiezer. Hiernaast zal er ook geen basisverzekering zonder vrijwillig eigen risico zijn van onder de 100 euro per maand.

Forse premieverhoging bij verschillende verzekeraars

Doordat de collectiviteitskorting is verlaagt, leidt een lage zorgpremie voor de basisverzekering niet altijd to een goedkoper maandbedrag, stelt verzekeringsexpert Bas Knopperts. Wanneer de korting harder omlaag gaat dan dat de premiekosten omlaag gaan, betekent dit dat je onder de streep negatief uit bent. Betaal je bijvoorbeeld dit jaar nog met 10 procent korting 108,865 euro en je maandpremie daalt volgend jaar 1 euro maar de korting is naar 5 procent verlaagd, ben je alsnog 113,95 euro per maand kwijt. 

Bij sommige zorgverzekeraars is er sprake van een forse premieverhoging tot wel 11 procent. Door de halvering van de maximale collectiviteitskorting gaan sommige verzekerde maar liefst 15 euro extra maandpremie betalen. Nadat de maximale collectiviteitskorting in 2018 werd verlaagd, verhoogden verzekeraars de premie om toch korting te kunnen bieden. 

Van zorgverzekering veranderen? Beïndig voor 31 december je huidige verzekering en stap voor 30 januari 2020 over naar een nieuwe zorgverzekeraar. 

Door Merel Sanders

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice