Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

Zorg voor cash op vakantie

Datum: 2019-07-03 | Categorie: Algemeen | Auteur: Marieke

Op veel plekken in Europa, en natuurlijk in Nederland kunt u gewoon met euro's betalen. Dit is erg handig, kost vaak niets extra en is daardoor makkelijk. Echter, is het zo dat buiten de eurozone met vreemd geld betaalt dient te worden. Dit geld kent vaak een hoge prijs voor de toerist.

Een medewerker van de Telegraaf heeft op Schiphol bij GWK Travelex 1000 euro ingewisseld, en kreeg daar 1025 Amerikaanse dollars voor terug. Bij het ABN Amro kantoor wat ernaast gevestigd is kreeg hij 1011 Amerikaanse dollars terug. De ingewisselde 1000 euro was volgens de geldende middenkoers ongeveer 1130 Amerikaanse dollars waard. Dat is dus ruim 100 Amerikaanse dollars méér!

Daarom adviseren wij om geen vreemde valuta in Nederland te kopen. Zo kunt u tussen de 10 en 17% besparen. Ook kunt u het best geen geld opnemen met een creditcard. De servicekosten voor transacties met een creditcard kunnen wel 10 euro bedragen, en daar komt ook nog eens 2% opnamenkosten en een ongunstige wisselkoers bovenop.

De zogeheten 'dynamische wisselkoers’ (dynamic currency conversion) raden wij af.
Een geldautomaat, hotel of winkel rekent hierbij de lokale valuta voor u om naar euro's.
U zult nu wel denken 'dat is handig', maar dit pakt helaas onvoordelig uit voor u als toerist door een ongunstige wisselkoers. Door hier dus geen gebruik van te maken bespaart u al gauw 5% en soms nog meer.

U denkt nu, wat moet ik dan wel doen? U kunt een 'debetkaart' overwegen. Het is een soort tegoedkaart waar u van te voren tegoed in euro's op kunt zetten. Er zijn 4 banken die deze kaart aanbieden; het Nederlandse Bunq, het Duitse N26, en het Britse Revolunt en Transferwise. Met deze kaart kunt u bij betalen 1 tot 2,5% per transactie besparen en bij geldopnemen kunt u 4,95 of tot 2% per opname aan opnamekosten besparen.

Máár er is natuurlijk nog een optie: cash geld!
Om extra kosten van transacties te voorkomen adviseren wij om altijd cash geld mee te nemen op vakantie. Tegenwoordig kunt u natuurlijk (bijna) overal met een normale pinpas geld pinnen.
Dus haal het cash geld gewoon uit de muur tegen een normale wisselkoers.
Alle uithoeken beschikken tegenwoordig over een pinautomaat!

Alvast een prettige vakantie toegewenst!

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice