Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

Driekwart van de aankopen wordt gepind door jongvolwassenen

Datum: 2019-07-19 | Categorie: Algemeen | Auteur: Marieke

In 76% van de gevallen betalen jongvolwassenen (mensen van 19 tot 24 jaar) met de pinpas. Dit maakt deze categorie ook de leeftijdsgroep die het minst vaak contant betalingen doet. Dit is onderzocht en naar buiten gebracht door De Nederlandsche Bank en Betaalvereniging Nederland.

Mensen uit deze leeftijdscategorie wisselen ook onderling het meeste digitaal geld uit (denk aan betaalverzoekjes zoals Tikkie). 19 tot 24 jarigen doet slechts 32% van onderlinge betalingen nog contant.

Naast deze groep jongvolwassenen is er nog een groep die onderlingen betaling meestal digitaal doet, namelijk de universitair opgeleide mensen. Onder alle andere bevolkingsgroepen is momenteel contant betalen het populairst.

Elektronisch betalen wordt steeds populairder

37% van de Nederlanders heeft in 2018 contanct afgerekend, maar de meerderheid van 63% werd door middel van de pin betaald. Het jaar daarvoor was de verhouding nog ietsje anders, toen was het namelijk zo dat 41% van de Nederlanders contant heeft betaald, en 59% via de pin.

Tegenwoordig is elektronisch onderling betalen steeds populairder, maar de meeste mensen doen dit nog wel met contant geld. 67% van de onderlinge betalingen werden in 2017 cash gedaan, dit aantal is in 2018 al gezakt naar 59%.

Ook betalen meer ouderen contactloos

Sinds de introductie van het contactloos betalen in 2014, is het aandeel van contactloos betalen voor het eerst groter dan het betalen waarbij u de pinpas in het apparaat dient te steken. In 2018 werd ruim 70% van de transacties contactloos gedaan. Ook wint contactloos betalen inmiddels de ouderen voor zich. In 2017 betaalde 9% van de ouderen contacloos, maar in 2018 was dit aantal maar liefst 17%, bijna verdubbeld dus. Deze categorie maakt voor 41% gebruik van pinnen en betaalt verder nog contant.

 

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice