Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Thuiswinkel Waarborg

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

Handige tips voor besparen op de energierekening

Datum: 2019-07-17 | Categorie: Energie | Auteur: Marieke

Door enkele gewoontes aan te passen bespaart u al gauw honderden euro's per jaar op uw energierekening. U hoeft hier ook geen hoge extra kosten voor te maken. Uw energierekening is een kostenpost die de consument zelf in de hand heeft en daardoor goed kan sturen. Wij hebben een aantal tips voor u opgesomd om kosteloos te besparen op uw energie rekening.

Mindering in Sluipverbruik

Met het zogeheten 'sluipverbruik' bedoelen wij de lampjes op de wasmachine, uw telefoonoplader die vaak uren lang in het stopcontact zit, de tv op stand-by modus zetten en de router die eigenlijk overal 's nachts aanstaat. Dit zijn enkele voorbeelden van sluipverbruik. Waar u geen rekening mee houdt is bijvoorbeeld het elektrische bed, een garagedeuropener en het ventilatie systeem. Al deze apparaten staan 's nachts aan terwijl deze niet gebruikt worden, dit is zonde van uw geld! Zet deze apparaten uit, zeker in de nachtelijke uren.

De koelkast en de vriezer

Zorg ervoor dat u uw koelkast niet langer open laat staan dan nodig.  Wat er gebeurt is het volgende:
Warme lucht stroomt naar binnen in de koelkast, vervolgens gaat uw koelkast extra hard koelen om weer op de juiste temperatuur te komen. Ook uw warme eten kunt u het beste om deze reden eerst af laten koelen voor u dit weer in de koelkast zet.
 
De energielevering
 
Vroeger, in de jaren zestig werd er zelfs sterk aangeraden om 'energievreters' zoals de wasmachine en de droger in de daluren te gebruiken. Dit komt omdat een nacht/dal tarief vaak voordeliger was. U kunt dit ook zien als een poging om het energienet wat overdag al zoveel gebruikt wordt iets te ontzien, de consument gaat dit dan in de avond en/of nacht gebruiken. Tegenwoordig beschikken wij over zo een goed energienet dat het niet meer nodig is om het energienet te ontzien. Wij raden u aan om goed na te gaan of u een dag- en nachttarief hebt (dubbele meter). Soms is dit zelfs duurder dan dat u een enkeltarief hebt (enkele meter). In dat geval kunt u beter kijken of u niet met een andere meter goedkoper uit bent. 
 
De (o zo gezellige) verlichting
 
Momenteel is het een trend, de LED lamp. De lamp biedt veel voordelen, hij is zuinig en je kunt er daardoor ook een stuk langer mee doen. Vervang daarom al uw halogeen- en gloeilampen door LED lampen. Wanneer je een ruimte verlaat, doe dan het licht uit, ook al komt u later weer terug in deze ruimte.
 
Tips voor de verwarming 
 
Energiebesparing begint met de verwarming. Hier slaat u de grootste slag mee.
Zet de verwarming in de nacht en wanneer u het huis verlaat op 15 graden. Als u dit doet bespaart u gemiddeld 80 euro per jaar. Beschikt u over vloerverwarming? Dan is de verwaring terugdraaien naar 17 of 18 graden voldoende. Het duurt anders te lang om de verwarming weer op te laten warmen. Wat ook helpt is om alle tussendeuren dicht te houden. Zo voorkomt u dat uw gestookte verwarmde ruimte verdwijnt in andere ruimtes. Hiermee bespaart u gemiddeld 190 euro per jaar, dit heeft de TU Delft onderzocht.
 
De droger en de wasmachine
 
Als u gaat wassen, laad dan de wasmachine zo vol mogelijk. U hoeft de wasmachine op deze manier minder vaak te gebruiken. Beschikt u over een droger? Om te besparen met uw droger kunt u het best de was uit de wasmachine al goed centrifugeren. Dit scheelt een boel drogingswerk voor de droger. De kleding die gestreken moet worden kunt u het best even laten drogen op een wasrek. Het strijkt een stuk makkelijker als de kleding nog licht vochtig is. Ook gebruikt u op deze manier de droger een stuk minder.
 
De computer en/of laptop
 
Maakt u thuis veel gebruik van een computer? Een laptop kan een stuk energiezuiniger zijn dan een desktop.
Wanneer u echt gaat voor het meest zuinige product dan raden wij u aan te kiezen voor een tablet. 
 

Energielabel A+++

Er zit op veel elektrische apparaten een energielabel. Momenteel is A+++ het beste label. Bij wasmachines moet u goed opletten: A+, dit is momenteel de onzuinigste klasse. Volgens de regels van de Europese Unie moeten nieuwe wasmachines minimaal over energielabel A+ beschikken.

Nog een laatste tip van ons: 

Bekijk aan het eind van uw contract altijd of er nieuwe goedkope energie aanbiedingen voor u zijn.  Regelmatig overstappen of verlengingsaanbiedingen afsluiten kan u goedkope energie opleveren.  Bent u nieuwsgierig geworden welke aanbiedingen wij voor u hebben?

Doe hier de check: 

https://scenner.nl/energie/vergelijken/stroom-gas
 

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice