Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

Nieuwe energieprijzen in juli 2019

Datum: 2019-07-05 | Categorie: Energie | Auteur: Marieke

Elk jaar gelden er nieuwe variabele energieprijzen.
De prijzen worden altijd aangepast vanaf 1 juli en 1 januari.
Ongeveer de helft van de huishoudens in Nederland heeft een contract met variabele tarieven. Bent u ook benieuwd wat dit voor uw energierekening in zal houden?
Lees dan snel verder!

Door vaste leveringskosten is de daling van de energierekening minder groot.
De variabele energietarieven van twee van de drie grootste energieleveranciers zijn vanaf 1 juli flink gedaald. Helaas gaan de vaste leveringskosten ook omhoog.
De gemiddelde energierekening daalt daardoor ongeveer €82,00 (gebaseerd op een verbruik van 3500 kWh en 1500 m3 gas) op jaarbasis. Die daling bedraagt ongeveer 4%.
Nog steeds blijft de energierekening wel hoger dan vorig jaar rond deze periode. Gemiddeld lag de prijs €250,00 lager. Op basis van de nieuwe tarieven van de drie grootste leveranciers (Nuon/Vattenfall, Essent en Eneco) is dit berekend. 
 
De grootste daling vindt plaats bij Eneco. Op jaarbasis voor een meerpersoonshuishouden dalen de kosten met ongeveer 180 euro netto. Wel met de kanttekening dat de variabele tarieven het hoogst zijn bij deze leverancier. Ook heeft er een verlaging van zo'n 65 euro plaatsgevonden bij Nuon/Vattenvall. Essent had de prijzen al laag liggen waardoor deze niet verder zullen dalen. Gelukkig kunt u bij ons kijken naar energiebesparing.
Eneco en Nuon/Vattenfall hebben nu ook wijzigingen doorgevoerd in de vaste leveringskosten, Essent heeft dit al eerder gedaan. Daardoor is het voor de consument niet gemakkelijk om een goed beeld te krijgen van wat dit met de jaarkosten doet en of de consument nu nog wel een goede energie aanbieding heeft. Kanttekening is wel dat de variabele verlagingstarieven enkel gelden voor het komende halfjaar. Per 1 januari worden de tarieven weer opnieuw bepaald. Voor de aankomende periode is de verwachting dan ook dat de hogere vaste leveringskosten niet verder zullen dalen dan nu.
Bent u nu ook benieuwd geworden welke goedkope energieaanbiedingen wij voor u hebben geselecteerd? Bekijk dan snel de goedkoopste energietarieven op uw adres.
https://scenner.nl/energie/vergelijken/stroom-gas

Tabel tariefverhogingen drie grootste energieleveranciers
Berekend op een energieverbruik van:
Eenpersoonshuishouden: 1.500 kWh elektriciteit en 1.000 m3 gas
Tweepersoonshuishouden: 2.500 kWh elektriciteit en 1.100 m3 gas​
Driepersoonshuishouden: 3.500 kWh elektriciteit en 1.500 m3 gas
 


Helft van de huishouden in Nederland variabel tarief:


Ongeveer de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een variabel tarief.
Hierdoor hebben al deze mensen vanaf 1 juli te maken gekregen met de tarievenwijziging. Consumenten die nog nooit de overstap naar een andere energieleverancier hebben gemaakt of waarbij dit al jaren geleden is zonder het contract aan te passen hebben te maken met variabele tarieven.
Wanneer het contract met vaste tarieven afloopt zal dit stilzwijgend overgaan in een contract met variabele tarieven.
 
Verdubbeling in de afgelopen 10 jaar van de vaste leveringskosten:
U zou denken dat de variabele energietarieven dalen, daarintegen stijgen de vaste leveringskosten voor het leveren van gas en stroom aanzienlijk.
Gemiddeld stijgen deze tarieven met 22%. Essent heeft bijvoorbeeld in januari al een verhoging doorgevoerd van maar liefst €43,00.
Eneco heeft ook vanaf 1 juli een verhoging doorgevoerd van €48,00.
Bij Nuon/Vattenfall zullen de kosten stijgen met €25,00.
Sinds 2009 stijgen de vaste leveringskosten al. Sterker nog, sindsdien zijn de kosten zelfs verdubbeld!
 
De oorzaak hiervoor lijkt te liggen bij de ontwikkeling in de energiemarkt waarbij steeds meer nieuwe producten en verdienmoddelen worden gepresenteerd. Door isolatiemaatregelen, duurzame apparatuur en meer bewustzijn van de consument het energieverbruik en met name het gasverbruik lager. Consumenten wekken steeds vaker ook zonne-energie op of nemen af van derde partijen. In de toekomst zal er dus minder energie en gas worden afgenomen. Het lijkt er op dat marges op energielevering hierdoor slinkt.
Er zijn zelfs al leveranciers die aangeven alleen marge te maken op vaste leveringskosten.
 
Eneco heeft inmiddels laten weten dat de stijging wat betrefvt de vaste leveringskosten een gevolg is van het gelijktrekken van alle vaste leveringskosten voor alle klanten. Kim Vogten, de woordvoerder van Eneco  heeft aangegeven dat per 1 juli de vaste leveringskosten gelijk worden getrokken voor de groep klanten met een onbepaalde tijd contract en de klanten met een vaste prijs contract. Hierdoor compenseert Eneco klanten met een onbepaalde tijd contract door de verbruikstarieven sterker te laten dalen dan de inkoopprijzen op de energiemarkt.

Wij raden dan ook aan om tegen elk einde van uw contract de goedkoopste energie aanbiedingen weer te vergelijken zodat u voorkomt dat u onnodig teveel geld betaald.
U bent tenslotte toch geen dief van uw eigen portemonnee?
 

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice