Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

Stroom goedkoper, maar gas wordt duurder

Datum: 2019-07-08 | Categorie: Energie | Auteur: Marieke

Volgend jaar wordt de prijs per kuub gas met 4 cent verhoogd. Daarna zal de prijs per jaar 1 cent stijgen.  De stroomprijs zal daarentegen worden verlaagd, dit gebeurt in stappen. De energiebelasting op gas zal in totaal tot 2026 met 10 cent per m3 omhoog gaan. De energiebelasting op stroom zal met 5 cent per kWh worden verlaagd. Dit is één van de maatregelen op het Klimaatakkoord. 

Stroomnota omlaag, gasrekening met 150 euro omhoog
De NOS geeft aan dat de gasrekening over 7 jaar ongeveer 150 euro duurder zal zijn per jaar voor een gemiddeld huishouden. De elektriciteitskosten zullen juist 150 euro lager worden. Die berekeningen zijn gebaseerd op een huishouden dat 1500m3 gas verbruikt en 3000 kWh aan stroom verbruikt per jaar. Nu is het belastingtarief op gas 35 cent per m3, in 2026 zal dit 45 cent worden. Voor elektriciteit is het belastingtarief momenteel 12 cent, dit zal 7 cent worden in 2026.
 
Grotere vrijstelling energiebelasting en verlaging opslag
Door een grotere vrijstelling wordt de totale energierekening voor een gemiddeld gezin lager, ook komt dit door de verlaging van Opslag Duurzame Energie (ODE). Hoe groot de vrijstelling zal worden en hoeveel de opslag omlaag zal gaan is nog niet bekend gemaakt. De ODE bedraagt dit jaar 2,29 cent per kWh en 6,34 cent per m3. Dit is een forse stijging in vergelijking met 2018. Een gemiddeld huishouden gaat er per saldo 153 euro op achteruit dit jaar wat betreft de overheidsheffingen. De maatregelen zoals hierboven beschreven moeten er voor zorgen dat het de consument stimuleert om van gas af te gaan, of zuinigere CV-ketel aan te schaffen.
 
Om de verhoging van de energierekening tegen te gaan adviseren wij om jaarlijks te kijken naar de goedkoopste energie-aanbiedingen en over te stappen. Dit is een maatregel die uzelf in de hand heeft.
Vergelijk hier de goedkoopste energie-aanbiedingen: https://scenner.nl/energie/vergelijken/stroom-gas

 

 

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice