Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

Vakantie en geld

Datum: 2019-07-08 | Categorie: Algemeen | Auteur: Marieke

Denkt u wel is na over uw budget voor dat u op vakantie gaat? Dit is wel slim om te doen.
Hoeveel heeft u te besteden, en wat houdt dit in voor het boeken en de uitgaven eenmaal aangekomen op uw bestemming? En heeft u een reisverzekering? En zo nee, heeft u deze dan nodig? Zorg voor een duidelijke begroting voor de vakantie.
Lees snel verder voor tips!

Maak een begroting
Voor u op vakantie gaat is het handig om een begroting te maken zodat u weet wat uw mogelijkheden zijn. Zo komt u niet voor verassingen te staan bij thuiskomst en heeft u alles ingecalculeerd.

Begin altijd bij het vaststellen van uw budget. Stel u zelf bijvoorbeeld de vraag: welk bedrag heb ik in totaal om te besteden aan mijn vakantie? Het kan helpen als u hierbij een overzicht maakt van uw inkomsten en uitgaven. Zo weet u welk bedrag er per maand/jaar overblijft voor andere dingen.
Tip: Vaak komen de mensen die een bedrag voor de hele vakantie reserveren beter uit dan mensen die een bedrag per dag/per week reserveren. Zij houden vast aan het budget dat zij van tevoren hebben bepaald en denken goed na over de begroting voor vakantie. Daarna komen de verder punten waar u rekening mee moet houden:
 
 • Maak verschil in reis- en verblijfskosten, en de kosten die u op uw vakantiebestemming maakt. Hierbij kunt u gebruik maken van de kostenplaatjes van eerdere vakanties.
 • Bedenk goed bij het maken van uw reisbegroting of u naar een dure bestemming gaat of naar een bestemming waar de prijzen lager liggen.
 • Gaat u nog kosten maken voor vertrek? Zoals een reis- en ziektekostenverzekering? Of moet de auto nog een keer gecheckt moet worden voor u vertrekt? Heeft u de zonnebrand en badkleding nog in voorraad? Is de kampeeruitrusting in orde?
 • Zijn er nog kosten na de vakantie? Reparaties van producten die defect zijn gegaan, of fotoalbums laten maken bijvoorbeeld.
 • Wij raden altijd aan om nog wat geld achter de hand te houden voor als u terug komt van vakantie.
Op basis van bovenstaande gegevens kunt u een goede vakantiebegroting maken.
Hierbij kunt u ook goed inschatten wat u per dag kunt uitgeven.
 
Nog een eventuele tip:
Gaat er een vriendje mee van uw kinderen bijvoorbeeld? Spreek dan wel een vergoeding af voorafgaand aan de vakantie. Denk hierbij aan de kosten voor voeding, reisverzekering en wellicht een vergoeding voor verblijfs- en reiskosten.
 
Overzicht vasthouden op vakantie
U heeft natuurlijk een deel van uw budget gereserveerd in de begroting voor uitgaven op uw bestemming. Door bijvoorbeeld een kasboekje bij te houden kunt u deze uitgaven overzichtelijk houden. Ook moet u goed uw creditcard uitgaven bijhouden omdat dit anders onverwacht nogal hoog kan oplopen. Met al deze gegevens bij de hand kunt u goed bijsturen door op dagen dat u wat meer uitgeeft een beetje te compenseren met dagen waar u wat zuiniger aan doet. Indien dit lastig en veel werk is kunt u het ook op een andere manier doen. U kunt per dag of per week een vast bedrag pinnen en dit besteden gedurende de dag of week.
 
Hoe komt u aan geld op vakantie?
Als u niet genoeg cash geld mee heeft dan is het raadzaam om bij aankomst te kijken waar u kunt pinnen (indien nodig).
Als u dan gaat pinnen, welke extra kosten zijn hier dan aan verbonden? En komen er extra kosten bij geld wisselen of geld opnemen? Als u op al deze vragen het antwoord weet dan bent u goed voorbereid en kunt u hier ook onvoorziene kosten door voorkomen.
 
Hoe zit het met een reisverzekering?
Deze verzekering is niet verplicht maar zeker wel aan te raden.
Het kan u veel geld besparen als er onverwachts iets mis gaat. Denk hierbij aan het zoek raken van uw bagage. Ook medische kosten zoals een EHBO, huisarts, tandarts, etc. kunnen worden verzekerd met een reisverzekering. Zonder verzekering kunnen deze kosten soms hoog oplopen. Er zijn veel verschillen wat betreft reisverzekeringen, niet alleen de prijs maar ook de dekking kan per verzekering verschillen. Check voor dat u een extra verzekering afsluit wel even uw huidige verzekering. Zo voorkomt u dat u dubbel- of oververzekerd bent. Veel ziektekostenverzekeringen dekken al bepaalde kosten die in het buitenland worden gemaakt. Als u geen dure spullen meeneemt komt u vaak al weg met een lage dekking.
 
Hieronder een aantal tips voor besparing op vakantie:
 • Als u een hotelkamer wilt gaan boeken dan is het verstandig om dit vooraf te doen. Telefonisch of via internet krijgt u vaak de beste prijs.
 • Horecagelegenheden op populaire locaties zijn vaak een stuk duurder dan de horecagelegenheden verderop. Wij raden u dan ook aan om iets verderop te gaan zitten.
 • De lokale bevolking kent de beste budgetrestaurants. U kunt dit dan ook het beste aan de locals vragen.
 • Het is handig om te bekijken of de prijzen in restaurant inclusief btw en bediening zijn. Soms is dit niet het geval en valt de rekening plotseling hoger uit dan verwacht.
 • Bent u op een vakantiebestemming waar afdingen erbij hoort? Doe dan vooral mee! Begin met een kleinigheid en ga hierna over op de onderhandeling voor een product dat u echt graag wilt hebben. Wat soms helpt als u de gewenste prijs niet krijgt, is weglopen. Wees niet bang om een keer weg te lopen als u het product niet voor de gewenste prijs krijgt. Indien er dan nog niet wordt gehapt op uw bod, ga dan terug en doe een nieuw bod.
 • Bekijk van te voren of het gebruik van uw mobiele bundel in het buitenland ook binnen de bundel valt of dat hier andere tarieven voor worden gerekend. Normaliter valt het gebruik van uw mobiele bundel binnen Europa gewoon binnen de normale bundel. Voor overige werelddelen ligt dit wel anders. Soms kan je hier ook aparte bundels voor afsluiten. Ook kan je natuurlijk gebruik maken van WIFI, dit kost niks extra.
 • Laat uw abonnementen (waar mogelijk) stop zetten of pauzeren in de periode dat u op vakantie bent. U kunt er immers toch geen gebruik van maken. Denk hierbij aan de sportschool of de krant.
 • Zet voor u weggaat zoveel mogelijk elektrische apparaten uit (Niet op Stand-By dus) en haal alle stekkers uit het stopcontact. Maak ook de koelkast en diepvries leeg zodat u geen eten hoeft weg te gooien nadat u terugkomt van vakantie.
Boek uw vakantie slim
Via internet kunt u gemakkelijk prijzen vergelijken van vakanties, u kunt de goedkoopste aanbiedingen vergelijken. Ook is het erg makkelijk om via internet te boeken. Pas wel op, soms zijn de prijzen minder mooi als dat ze lijken. Denk bijvoorbeeld aan extra kosten voor het meenemen van bagage, of het betalen met creditcard. De prijs van uw vakantie kan hierdoor wel eens wat duurder uitvallen dan in eerste instantie werd gedacht. Wees dus wel alert op deze punten.
 
Nog wat extra tips voor uw vakantie:
 • Wanneer de nieuwe dienstregeling bekend is (januari en juli) kunt u het best goedkope vluchten boeken. Via internet boeken is vaak voordeliger dan via het reisbureau.
 • Heeft u altijd al eens in een luxe stoel willen zitten in het vliegtuig? In de zomer- en kerstvakantie is dit vaak te boeken met kortingen omdat er in die periode minder zakelijk gereisd wordt.
 • Heeft u interesse in een goedkope accommodatie? Neem dan eens een kijkje op huizenruil-websites.
Veel plezier op vakantie en let op de 'kleintjes'!
 
 
 
 

 

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice