Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

Steeds groter deel inkomen naar vaste lasten

Datum: 2019-03-18 | Categorie: Algemeen | Auteur: Marieke

Stijging
In een ideale situatie is een gezin niet meer dan de helft van het inkomen kwijt aan vaste lasten. De ontwikkeling is dat we een steeds groter deel van ons inkomen kwijt zijn aan de maandelijkse vaste kosten.

Het Nibud ziet ook dat meer Nederlanders een betalingsachterstand hebben met de huur, hypotheek en/of energieleverancier.

Bijna 40% van de Nederlandse huishoudens heeft moeite om rond te komen. Het lukt ze al helemaal niet om te sparen. Gezinnen bouwen hierdoor weinig financiele reserves op. Zodra er dus (extra) onverwachte kosten komen ontstaat er, door bijvoorbeeld een hogere energieafrekening, financiele stress.

Voorbeeld
Een 1-persoonshuishouden met 1,5 modaal inkomen (ca. € 3378 netto per maand) en een gemiddelde hypotheek van € 610,- bruto is 45% van het inkomen kwijt aan vaste lasten. Dit was tien jaar geleden nog minder dan 40%.

Het budgetinstituut vindt het problematisch dat mensen een steeds groter deel van hun inkomen aan vaste lasten kwijt zijn. Dit vergt namelijk dat mensen planmatiger  met hun budget om moeten gaan met om geld over te houden voor bijvoorbeeld boodschappen.

Het advies is om regelmatig over te stappen naar een goedkopere leverancier.

 

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice