Contact

Advies nodig? Wij zijn er voor u!

Bij ons staat u op de eerste plaats. Onze overstapcoaches beantwoorden graag uw vragen. Hoe kunnen wij u van dienst zijn?


Mail ons

U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.
Mail naar: goedkoper@scenner.nl


Bel mij

Laat ons weten wanneer u het beste uitkomst, dan bellen wij u terug.

Bel mij terug

Wij helpen u graag verder. Heeft u nog vragen over tarieven of overstappen? Laat het ons gewoon even weten! We bellen u terug op het moment dat het u uitkomt. Of mail uw vraag naar goedkoper@scenner.nl

Nieuws

Zonnepanelen en uw verzekering

Datum: 2019-02-25 | Categorie: Energie | Auteur: Jeroen

De hoofdregel
Elke verzekeringsmaatschappij in Nederland kent zijn eigen voorwaarden. Schades die de ene verzekeringsmaatschappij op grond van haar voorwaarden vergoedt, kunnen bij een andere verzekeringsmaatschappij zijn uitgesloten.

Wanneer u eigenaar bent van een pand (woning) en u een opstalverzekering heeft, dan zijn de zonnepanelen ook verzekerd mits deze vast aan het dak zijn gemonteerd. Staan de zonnepanelen los op het dak, dan is de kans groot dat de opstalverzekeraar deze niet beschouwt als onderdeel van het onroerend goed (pand / woning). En dus niet verzekerd.

Ook wanneer uw zonnepanelen zijn bevestigd met een eenvoudig kliksysteem en niet zijn vastgeschroefd kan dit voor een enkele verzekeraar aanleiding zijn om het standpunt in te nemen dat de zonnepanelen niet behoren tot het onroerend goed.

Storm

In Nederland kan het flink stormen. Hierdoor kan er schade ontstaan aan uw zonnepanelen. Het is goed om te weten of stormschade aan uw zonnepanelen valt onder uw opstalverzekering en wat de polisvoorwaarden precies zijn.

Diefstal
Voor vergoeding van diefstal eigen de meeste verzekeraars zichbare braakschade. Bepaalde zonnepanelen zijn door criminele vanaf de buitenkant van de woning zonder schade aan de woning te stelen. Dit kan voor de verzekeraar een reden zijn om een vergoeding te weigeren.

Zonnepanelen?
In Nederland kiezen we steeds vaker voor zonnepanelen. Dat is natuurlijk hartstikke goed voor het milieu. Daarnaast besparen we op energieverbruik en verlagen de de energierekening. Als u dan ook nog kiest voor de goedkoopste energie aanbieding op uw adres, dan kunnen uw energiekosten niet lager!

Maar let op! Als het goed om verzekeren van zonnepanelen  op of rond uw woning dan liggen de zaken nog ingewikkeld. Laat u goed adviseren!

 

 

 

 

Maandelijkse kosten. Goedkoper.

Wij vergelijken aanbiedingen van zoveel mogelijk verkopers, zodat u makkelijk de goedkoopste aanbieding krijgt.

Meld u gratis en vrijblijvend aan en wij informeren u over de goedkoopste aanbiedingen.

- Of vul hieronder een e-mailadres in -

We beloven dat we u geen spam sturen. Wij mailen u maximaal 1x per week met een scherpe aanbieding. Bekijk onze privacy statement

Onze klantenservice